Muziek kun je niet alleen horen, maar ook voelen, ruiken en zien. Het bijzonder concert Ongehoord Goed biedt kinderen van 7 tot 20 jaar, die doof of slechthorend zijn of spraaktaalmoeilijkheden hebben de kans dit gratis mee te maken. Ongehoord Goed is op donderdag 16 februari van 14.30 tot 15.30 uur in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en wordt georganiseerd door Koninklijke Kentalis en het Nederlands Studenten Orkest (NSO). Opgeven kan door het sturen van een e-mail naar ongehoordgoed@nso.nl met daarin vermeldt het aantal kinderen en begeleider(s) of het kind zorg dan wel onderwijs ontvangt via Kentalis.
Ongehoord Goed is een belevenis vol muziek, beeld, gebaren en dans. Zo gaat aan de uitvoering van Le Sacre du Printemps door het NSO een dans vooraf: zonder muziek maar met gebaren. Het Handtheater verzorgt deze dans in de personen van Serhat en Tracy. Beide jongeren zijn doof, net als één van de twee presentatoren van de middag Tobias de Ronde. Hij presenteert dit bijzonder concert samen met Sipke Jan Bousema (NTR-presentator).
Kinderen kunnen in de aanloop naar het concert, maar ook daarna praten via social media over het evenement en muziek in het algemeen via Hyves, Facebook en Twitter. Daar is onder andere het speciale naamgebaar te vinden dat Jascha Blume en Marie van Driessche hebben bedacht. Deze twee dove jongeren waren in 2003 betrokken bij het concert, de eerste editie van Ongehoord Goed voor dove en slechthorende kinderen. Ook toen was het NSO erbij betrokken. Het houden van een bijzonder concert voor kinderen met een beperking is sinds 2003 dan ook een traditie geworden. Vanwege de tiende editie van dit bijzondere concert en het zestigjarig bestaan van het NSO is dit jaar gekozen voor een reprise van Ongehoord Goed. Daarvoor is samenwerking gezocht met Kentalis, een landelijke zorg- en onderwijsorganisatie voor mensen met beperkingen in horen en communiceren.
Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) wordt jaarlijks opnieuw samengesteld uit studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit bezighouden met klassieke muziek. Door middel van audities worden er ongeveer honderd studenten tot het orkest toegelaten. Voor de orkestleden staat de maand februari geheel in het teken van het NSO. Aan het begin van de maand trekt het orkest zich tien dagen terug om onder leiding van een gerenommeerde dirigent een ambitieus programma in te studeren.