Afgelopen zaterdag was het druk in Berlijn! Naast de achtste finale van het EK-voetbal in het Olympiastadion en het concert van de Beatsteaks in openluchtpodium Wuhlheide gaf Take That een concert in de Zitadelle in Berlijn-Spandau.

Aan de Britse muzikant Alfie Castley de eervolle taak om als support act de avond in Berlijn te openen. Terwijl de zon langzaam onder ging maakte de enthousiaste Brit kennis met het publiek in het warme Berlijn. Dit was zijn vierde show als voorprogramma van Take That en met pakkende liedjes als ‘Talk To Myself’ en ‘Last Dance’ zong Alfie zich in de harten van het publiek.

Na een korte ombouw van het podium was het dan eindelijk tijd voor de groep waar iedereen voor was gekomen: Take That! Na hun succesvolle ‘This Life On Tour’-tournee in Engeland was het nu tijd om ook diverse podia in Europa aan te doen onder de noemer: ‘This Life Under The Stars’. De vele attributen, videoschermen en visuals van de Engelse tournee bleven nu thuis en ook de setlist was flink onder handen genomen. Sommige fans waren hevig verontwaardigd dat de setlist nogal leek op de ‘Greatest Hits Tour’ uit 2019, andere fans deerde dit gegeven niet en waren vooral blij hun helden live op het podium te kunnen bewonderen.

De opener ‘Greatest Day’ wist met de allereerste piano klanken al een lach op ieders gezicht te toveren. Deze zwoele dag in Berlijn zou met het concert van Take That alleen nog maar zwoeler worden. Toen Gary Barlow, Howard Donald en Mark Owen het podium betraden gingen de fans compleet uit hun dak. Toen de mannen bij de klassieker ‘Pray’ de welbekende danspasjes lieten zien steeg de temperatuur nog wat verder.

Naast voornamelijk ouder werk werd het publiek in Berlijn ook getrakteerd op nieuwe tracks van het vorig jaar verschenen album ‘This Life’. Zo volgden ‘Windows’ en ‘This Life’ elkaar op, zeer tot vreugde van de fans. Voordat ‘This Life’ werd ingezet, was er een leuke interactie met het publiek waarbij Mark Owen curryworst met friet uitdeelde aan de fans en Gary en Howard proostten met een fles Berliner Kindl. Daarna zongen ze ‘This Life’ op de rand van het podium, zodat het ondanks de barriers toch enigszins dichtbij en intiem oogde.

Tijdens ‘Hold Up A Light’ werd het tijd om nog wat meer contact met het publiek te zoeken. Gary, Mark en Howard stapten het podium af om een rondje langs de eerste rijen te maken. Na ‘Back For Good’ had Take That nog een verrassing voor Berlijn in petto. Voor de eerste keer gedurende deze Europese tournee werd ‘Where We Are’ gespeeld en de fans reageerden uitzinnig en zongen uit volle borst mee.

Mark, Gary en Howard hadden het goed naar hun zin tijdens deze show in Berlijn, met name Mark Owen ging volledig uit zijn dak op het podium. Er werden onderling veel grapjes gemaakt en hier en daar schoten de heren ook in de lach, wat zeer aandoenlijk oogde. Met ‘Never Forget’ en ‘Rule Thet World’ kwam er een einde aan de 1,5 uur durende show van Take That in Berlijn, waarbij Howard de fans nat spoot met een waterpistool.

Ook al was de locatie misschien niet heel erg geschikt voor een concert en liet de organisatie nogal wat te wensen over, kon Berlijn wel terugkijken op een prachtig concert van Take That. De echte die-hard fans maakten zich na het concert nog op voor de DJ-set die Howard Donald later die avond nog in een club in Berlijn zou geven.

Share.