Na een succesvolle eerste warme dag en een zeer natte nacht, mocht het publiek het ietwat drassige terrein van ParkCity Live in Bekkerveld (Heerlen) weer betreden. Op sommige plekken was zaagsel gestrooid, maar het veld lag er voor de vroege bezoekers prima bij. Net zoals voorgaande jaren bezochten de afgelopen twee dagen ongeveer 17.500 bezoekers per dag het festivalterrein en die kwamen uit heel Zuid-Limburg, de regio Aachen en Belgisch Limburg.

Op zondag was het programma eveneens weer gevarieerd met bekende artiesten van Nederlandse bodem, tribute bands en met als afsluiter de Belgische DJ Lost Frequencies. Op het podium van de Dance Area waren eveneens 2Unlimited en DJ Paul Elstak van de partij en was Nevenproject, de nieuwe band van Jack Poels (zanger van Rowwen Hèze), de afsluiter in de tent van Lex. Kortom voor ieder weer wat wils en alleen al het affiche beloofde een goede dag voor menig festivalliefhebber. Net zoals het verslag van zaterdag, koos Maxazine ervoor om alleen de artiesten van de Main stage te beschrijven.

Lotte Walda

De eer om de tweede dag te openen was aan het lokale talent Lotte Walda. Een jonge singer/songwriter uit Heerlen, die puur vanuit het hart leeft en dat werkte door in haar muziek en optredens. Lotte heeft een authentiek stemgeluid, en bracht natuurlijk haar single ‘Let It flow’ ten gehore. Het was een intiem en oprecht optreden, ideaal om deze tweede dag in alle rust te openen en een ideaal moment voor de bezoekers om te ontwaken.

Claude

Vervolgens was het de beurt aan Claude. Hij won in 2022 de talentenjacht ‘ARE YOU NEXT?’ van XITE en Cloud 9 Music. Vervolgens bestormde hij de hitlijsten met zijn debuutsingle ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Deze hit mocht dan ook zeker niet ontbreken vandaag.

Claude startte zijn optreden met ‘Ecoutez-moi’. Naast eigen hits bracht hij ook een aantal covers van onder andere Stromae ten gehore, zoals ‘Encore Une Fois’, ‘Papaoutai’ en Formidable’. Er was zeker voldoende interactie met het publiek en het publiek genoot ook zichtbaar van het zonnetje en de vrolijke sfeer die Claude op het podium bracht. Ook de Franse chansons, die voor een rustig en intiem moment zorgden, werden met luid applaus ontvangen. Ook de jeugd bleek de Franse chansons en Franse taal te omarmen en zowel jong als oud genoten van dit optreden van deze opkomende Nederlandse artiest.

Bouke & The Elvis Matters Band

Na Claude was het de beurt aan Bouke Scholten en zijn Elvis Matters Band. Bouke, drie achtergrondzangeressen en acht muzikanten waren verspreid over het podium. Het publiek dat vooraan bij Bouke stond was duidelijk van oudere leeftijd en net als zaterdag had er een grote leeftijdwissel tussen de acts plaatsgevonden. Maar wie over het hele veld keek, zag dat zowel tieners, twintigers en alles erboven zichtbaar genoot van de muziek van deze band en man met bijzonder stemgeluid.

Natuurlijk zong hij diverse Elvis klassiekers zoals ‘In The Ghetto’ en ‘C.C. Rider’, ‘Can’t Help Fallin’ In love’, en ‘Hounddog’ . Daarnaast kwamen echter ook covers van andere artiesten voorbij, zoals ‘Proud Mary’ en ‘Sweet Caroline’. Bij ‘Sweet Caroline’ zong het hele veld mee en was het duidelijk dat ParkCity Live Bouke en zijn Elvis Matters Band zeer kon waarderen.

Queen Must Go On

Om 17 uur mocht de Landgraafse Ward Palmen, met zijn tribute band: Queen Must Go On het publiek vermaken. Queen Must Go On was de eerste winnaar van het TV-programma de Tribute – Battle of the Bands. Datzelfde programma werd het jaar erna gewonnen door Bouke en zijn band. Blijkbaar is winnen van dit programma een opmaak voor vermaak voor grote menigten, want ook Queen Must Go On zorgde voor een fantastische middag met de grootste hits van Queen.

Alle Queen classics kwamen voorbij, zoals ‘We Are The Champions’, ‘Somebody To Love’, I Want It All’ en ‘Under Pressure’. Maar ook het rustige ‘Love Of My Life’, gespeeld door Ward op de piano kon het aanwezige publiek zeer bekoren. Natuurlijk werd afgesloten met ‘Bohemian Rhapsody’. Kortom een super show voor zowel Queen fans als alle andere muziekliefhebbers.

Chef’Special

Chef’Special is altijd een feestje. Met hun nummers die gewoon perfect passen bij festivals, is het altijd genieten voor fans. Zo ook zeker deze keer! Zanger Joshua Nolet was afgelopen tijd herstellende van een hernia en het was dus super dat de band weer optrad. Alleen struikelde hij bij het opkomen van het podium over een stroomkabel, waardoor hij helaas behoorlijk last van zijn rug kreeg. Het was duidelijk te zien dat hij pijn had, maar Joshua en de band speelden onverstoorbaar verder. Wellicht iets minder energiek dan normaal gesproken, maar zeker bewonderingswaardig gezien de zichtbare pijn die de zanger leed.

Chef’Special speelde hun hits als ‘Amigo’, ‘Afraid Of The Dark’ en ook het nieuwe EK-nummer dat Chef’Special met Armin van Buuren heeft uitgebracht ’Larger Than life’. Na ‘Afraid Of The Dark’, dat de band opdroeg aan Warchild, speelde ze het nummer ‘In Your Arms’. Ook dat nummer werd door de band specifiek benoemd als een nummer voor alle mensen die we moeten missen. De band had goede interactie met het publiek en met hun vrolijke hits zorgde Chef’Special voor veel tevreden gezichten in het veld.

Suzan & Freek

Het populaire duo, bekend van de hit ‘Als Het Avond Is’, toonde opnieuw waarom ze zo geliefd zijn bij hun fans. Hun nuchtere houding te midden van hun onverwachte succes bleef ook deze avond duidelijk zichtbaar. Suzan & Freek betraden het podium met een aanstekelijke energie en wisten het publiek direct voor zich te winnen. Hun tweede album, ‘Dromen In Kleur’, dat reflecteert op hun leven na de doorbraak, kwam prachtig tot uiting in hun live performance. Het duo speelde al hun bekende meezingers en dat zijn er ondanks hun nog prille carrière verrassend veel. Elk nummer werd met enthousiasme ontvangen door het publiek, dat luidkeels meezong.

Suzan & Freek zorgden ervoor dat hun show een interactief feest werd, met veel aandacht voor hun jonge fans in het publiek. Deze werden rijkelijk beloond voor hun enthousiasme met vele duimpjes en hartjesgebaren vanaf het podium. Het was duidelijk dat Suzan & Freek genoten van elke minuut op het podium hiervoor spraken ze ook hun dank uit naar het rijkelijk toegestroomde publiek.

Lost Frequencies

De slotact van het ParkCity Live Festival was voor niemand minder dan de Belgische superster Lost Frequencies, oftewel Félix De Laet. Een half uur voor dat hij het podium betrad waren de goed-weer-credits van het festival dan toch echt op en viel de regen met bakken uit de hemel. Het hele veld vulde zich met poncho’s, maar de sfeer werd er niet minder om. De festivalgangers lieten zich niet afschrikken door het slechte weer en waren vastberaden om van de laatste act volop te genieten.

Lost Frequencies betrad het podium met een explosie van energie, het publiek werd getrakteerd op een spectaculaire lichtshow en een onophoudelijke stroom van dansbare beats. Lost Frequencies wist het publiek vanaf het eerste moment te boeien en liet de festivalgangers geen seconde stil staan. Zijn performance was een naadloze mix van bekende hits en nieuwe tracks, waarbij de herkenbare melodieën en catchy ritmes de toon zetten voor een avond vol feest.

Ondanks de regen aan het einde van de avond werd de slotdag van ParkCity Live Festival een groot succes. Het optreden van Suzan & Freek bracht warmte en verbondenheid, terwijl Lost Frequencies de avond op spectaculaire wijze afsloot. Het publiek verliet het festivalterrein met een tevreden gevoel. Op naar de 2025 editie!

Foto’s (c) Daniël Frissen

Share.