Op de langste dag van het jaar lanceerde zangeres Lorrèn afgelopen vrijdag haar nieuwe album ‘Sunkissed’. Toeval of niet, maar tegelijkertijd brak eindelijk de zomer uit in Nederland. Om tevens maar met de deur in huis te vallen, de 14 nummers op deze plaat vormen de perfecte soundtrack voor een heerlijk zomers dagje aan de kust of aan de rand van het zwembad. De invloed van de zon en de zee is in ieder nummer terug te horen.

De Amsterdamse singer-songwriter heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met haar warme, iets rauwe stemgeluid. Lorrèn wordt ook wel liefkozend ‘A summer child by nature’ genoemd. Ze werd geboren in Tel Aviv als dochter van een jazzviolist en bracht haar eerste levensjaren door aan de Middellandse Zee. De hang naar vertoeven in een warm klimaat en aan het water moet daar waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk zijn ingebakken. Haar eigentijdse sound is een mix van pop met invloeden uit de soulmuziek van de jaren ’60 en ’70 waarin ze de zon graag laat schijnen. Zelf zegt Lorrèn over haar nieuwe album het volgende: “Ik ben een zomerkind. Met de zon als leidraad wilde ik een positief album maken over liefde, vrijheid, hoop en verlangen en ik denk dat dat is gelukt.”

Raspende stemgeluid

Luisterend naar alle nummers, krijg je inderdaad het idee dat je een zomerse dag uit het leven van de zangeres meemaakt. In het openingsnummer ‘From Dawn’ ontwaak je als het ware in een strandhuisje en gooi je de blauwe luiken open om de zilte lucht in te ademen en besef je daarna in het tweede nummer dat het ‘Another Day’ is. In het vrolijke ‘Shine’ zingt Lorrèn dat je vooral elke dag mag stralen, hoe het leven ook loopt. ‘Girl From The Sea’ is een persoonlijk nummer waarin ze zingt over haar jeugd met haar vader. Het lied ‘Summers Heat’ gaat over de hoop dat mensen weer worden verenigd en dat het fijner is om hand in hand te lopen. Ook ‘Take That Chance’ gaat over de hoop op betere tijden. Ga vooral naar buiten, lijkt de boodschap te zijn en grijp je kans! ‘Be Mine’ gaat over een kloppend hart en verliefd zijn. In dit nummer horen we ook het fijne warme raspende stemgeluid van Lorrèn terug. Absoluut niet vervelend om naar te luisteren.

Soulvolle liedjes

Dat herkenbare stemgeluid horen we ook weer terug in ‘Rise’, waarin vooral wordt aangegeven om tegen elkaar te zeggen wat je wil zeggen. Het uptempo ‘Beyond The Stars’ gaat over diepe dalen en het verlangen toch weer samen naar de maan te vliegen en naar de sterren te kijken. Dat willen we allemaal wel. ‘Forever Ayayay’ begint met een fijn Spaans gitaarritme en handelt weer over het verlangen naar zonnige tijden. Langzaam beland je als luisteraar in het zomeravondgevoel van Lorrèn. In het korte en trippy ‘Flow’ is de boodschap om vooral los te laten. Nog meer over de liefde in het dromerige ‘Love Is Back’ en het wordt nog meer laidback en kampvuurachtig in het thuis opgenomen ‘Those Days’. De mooie zonnige zomerdag vol warme soulvolle liedjes eindigt met piano en een neuriënde Lorrèn in ‘Till Dusk’. We doen de blauwe luiken weer dicht en gaan slapen. Morgen schijnt de zon vast weer toch? (7/10) (Lorrèn Music)

Deel: