In de hedendaagse R&B-scene is Destin Conrad hard op weg een grote naam te worden. Na een eerste optreden vorig jaar was hij dit keer terug als headliner met twee nieuwe albums. Is de artiest nu compleet genoeg om zijn eigen tour tot een succes te maken? In de Melkweg hoorde men een overtuigend gejuich.

Na een sublieme opening van voorprogramma Natanya was het de beurt aan de artiest uit Florida. Met de eerste klanken van ‘MARIPOSA’ liet het publiek juichend horen dat Destin meer dan welkom was. Zwoel zong hij zich door de track heen, terwijl de voorste rij mensen zwijmelde en meezong. Deze latin-achtige stijl stond de R&B-zanger goed en voelde als een heerlijke binnenkomer in de Melkweg.

De zanger biechtte op grieperig te zijn en verontschuldigde zich daar direct voor. Die eerlijkheid stond hem goed en bleef een rode draad in zijn show. Zo benoemde Destin voorafgaand aan ‘BILL$’ een stukgelopen relatie als inspiratie. Toen hij daarna uitlegde ‘Pretty Gay’ te zijn en daar trots voor uitkwam, kreeg hij applaus van de gehele OZ. Een mooi moment, gevormd uit diezelfde eerlijkheid.

Tijdens nummers als ‘LUV N DEVOTION’ en ‘DAY PARTY’ van zijn nieuwe album voelde je hoe populair de zanger daadwerkelijk was. Destin Conrad bewoog zich gemakkelijk door de zanglijnen en klonk vrijwel als de muziek op zijn plaat. Veel nummers droegen dezelfde stijl en ook live voelde het publiek dit terug. Gelukkig bleef de setlist qua tempo wisselend om zo het maximale uit zijn muziek te halen.

Naast de zanger zelf stond ook zijn gitarist het gehele optreden op het podium. Tijdens ‘WAR!’ nam Destin alle tijd om zijn gitarist te bedanken, om vervolgens een heerlijke gitaarsolo te bieden. Zo varieerde de avond van rustige soultempo’s tot reggae-achtige dansliedjes. Vooral tijdens de ballads was goed voelbaar hoe Destin Conrad zijn gevoel in zang legde. Een track als ‘OUTTA CONTROL’ klinkt digitaal misschien plat, maar live kreeg het een heerlijk dansbaar ritme mee.

Bij de vraag wie zijn eerste EP kende, kreeg Destin vanuit het publiek een LP aangereikt. De zanger signeerde deze met een lach en riep toe dat die plaat zijn leven veranderde. Bij het starten van het gelijknamige ‘COLORWAY’ reageerde de zaal uitzinnig. Veel fans vonden dit album zijn beste werk en Destin ging live volledig in zijn eerdere R&B-platen op. Ook deze traditionele R&B-stijl stond hem zeer goed.

Ondanks zijn fysieke ongemak verzorgde Destin Conrad in de Melkweg een mooi optreden. Nadat hij zijn concert met ‘IN THE AIR’ afsloot, liepen fans tevreden richting de uitgang. Met een setlist van net geen uur was het optreden wellicht aan de korte kant, maar wel van kwaliteit. De zanger uit Florida is klaar voor een internationale tour langs grotere zalen.

Foto’s (c) Tyron Rosheuvel

y

Share.