Naar aanleiding van de ‘Uur van de Wolf’-documentaire ‘de Tovenaar van de Nederpop’ schreef Robert Jan Stips een nieuw album vol nieuwe muziek, verrassend passend in de mindset van zijn eerste band: Supersister!
Robert Jan Stips
Ter ere van deze baanbrekende progressieve rockband waarvan bassist Ron van Eck en fluitist Sacha van Geest helaas al overleden zijn, nodigde Stips naast Supersister-drummer Marco Vrolijk vele vrienden, uit zijn ruim 50 jaar lange actieve muziekleven (oa Golden Earring, NITS, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge) uit en nam met hen onder de naam ‘Supersister Projekt 2019’ het album ‘Retsis Repus’ op. Eerder dit jaar speelde de groep in complete 12-mans bezetting twee maal een uitverkocht Superconcert! Het succes van deze concerten leidde tot een comeback van de band met een exclusieve clubtour in 4-mansformatie waarbij een mix van oud en nieuw Supersister materiaal wordt gespeeld.
Golden Earring, NITS, Gruppo Sportivo
Met naast Marco Vrolijk ook Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) op drums, Rinus Gerritsen (Golden Earring) op bas, Peter Calicher (Gruppo Sportivo) op toetsen en gastbijdragen van vocalisten als Henk Hofstede (NITS). Andere deelnemende muzikanten zijn Rob Kloet (NITS), Leon Klaasse (Sweet’d Buster), Rob Wijtman (Freek de Jonge, Fay Lovsky), Bart Wijtman, Marieke Brokamp, Thijs Kramer, Bart van Gorp, Junior Huygen en Joke Geraets (NITS).
Supersister
Het uit Den Haag afkomstige Supersister werd in 1967 opgericht en was in de eerste helft van de jaren zeventig succesvol met hun progressieve rock, gaande van jazz tot pop. De muziek was duidelijk beïnvloed door de Canterbury-scene en bands als Soft Machine. De vijf albums van de band zijn wereldwijd gezochte cult-items. De band staat op 25 oktober in Patronaat in Haarlem.